Spela kortspel tillsammans

Vi människor älskar att umgås. Vi umgås gärna över en fika, en bit mat eller över en god drink. Att träffa familj och vänner får oss att må bra och ingenting går upp mot att spendera tid med de människor vi älskar. Att träffas över lite spel är också vanligt, det var kanske vanligare förr, men än idag träffas grupper av människor över till exempel kortspel. Spel är underhållande och spel som kortspel är både sociala och trevliga.

För att kunna spela kortspel är man i behov av spelkort som bestå av 52 kort. Kortleken besår av rutor, klöver, spade och hjärter och det finns tretton kort av varje från ess till kung. Den första kortleken tros ha uppfunnits i Kina för drygt 1000 år sedan. Den första uppgift man har om spelkort är att Kejsar Mutsung på nyårsafton 969 spelade kort med sina hustrur. Det låter otroligt att kortspel har i så många år sysselsatt människan. Idag finns det flera olika typer av kortlekar, den som vi använder oss av i Sverige, fransk-engelska-kortleken, Tarotkortlek, Killerkortlek, spansk kortlek, tysk kortlek, italiensk kortlek och schweizisk kortlek.

Kortspel tack vare spelkort

Kortspel är underhållande

Det var inte förrän på 1370-talet som spelkort kom till Europa, och på den tiden var det inte alla som hade råd att köpa sig en kortlek. Att kortlek var så dyra berodde på att de var handmålade och väldigt exklusiva. Det var först när tryckkonsten uppfanns som spelkort blev till för allmänheten. Idag kan man finna spelkort i nästan alla hem och de är riktigt uppskattade.

Många gånger krävs det att man är fler än en för att kunna spela kortspel. Därför är det underbart att man kan spela spännande kortspel som poker och Black Jack online hos nätcasinon. Nu behöver inte längre samla en grupp för att kunna spela, man kan njuta av kortspel online när man vill och har lust.